No niin, kirjaa on koossa 36 sivua. Etsin parhaillaan verkosta esimerkkejä huonosta ja ei-brändätystä kielestä – eli tasapaksusta ja paperinmakuisesta jorinasta.

Pahin ongelma on, että esimerkkejä on liikaa.

Osaisitteko yhdistää seuraavat virkkeet ja niitä esitelleet yritykset? Paljastan oikean vastausrivin joskus ensi viikolla, kun olen ensin epätoivon vallassa käynyt survomassa itseni sauvasekoittimella viemäriin.

Konsulttiyritykset

a) Devcons
b) Completo
c) Practicon
d) Artcon
e) MintCon

Annan samalla maksutta lisää nimiä, jotka saa ihan vapaasti rekisteröidä tasapaksuiksi konsulttiyrityksiksi: Conpract, Condevs, Devcomp ja Practleto. Silvuplee ja vassokuu.

Tekstinäytteet

Näyte 1)
Suunnittelemme yhteistyössä asiakkaan kanssa yrityksen tavoitteisiin pohjautuvan asiakkuusstrategian ja ratkaisut asiakastiedon hyödyntämiseen yrityksen toiminnassa. Teemme suunnitelman strategian jalkautukseen ja mittariston onnistumisen mittaamiseen.

Näyte 2)
Kehittämistarpeet selvitämme lähtötilanteen analyysillä. Kehitysprosessi käynnistyy, kun kehittämisen kohteet tunnistettu. Hankkeen toteutussuunnitelman laadimme asiakkaan kanssa yksilöityjen tarpeiden mukaiseksi.

Näyte 3)
Suunnittelemme ja toteutamme toimeksiantomme perustuen asiakkaan kanssa yhdessä muodostettuun, syvälliseen ja faktapohjaiseen näkemykseen. Räätälöimme lähestymistapamme asiakkaamme toimintatapaan ja kulttuuriin saumattomasti istuvaksi. Määrittelemme yhdessä asiakkaan kanssa konkreettiset, mitattavat tavoitteet.

Näyte 4)
Yhteistyö asiakkaan kanssa alkaa yleensä kartoitusvaiheella, jossa analysoimme yrityksen toiminnan tason sekä kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet. Tuloksena on asiakaskohtaisesti räätälöity kehittämissuunnitelma ja sen toteuttamiseen tarvittavat panostukset sekä saavutettavat hyödyt.

Näyte 5)
Kehittäminen lähtee asiakasyrityksen tarpeen kartoituksesta ja tavoitteiden asettamisesta. Kartoitus johtaa tarvittavien toimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Johdon kanssa priorisoidaan eri vaiheet sekä arvioidaan vaikuttavuus.

7 kommenttia

  1. Mun mielestä huvittavaa, että neljän yhtiön nimessä on "con", mikä englanninkielessä tarkoittaa huijausta. Siinä on varmaan haettu latinan yhdessä-merkitystä, mutta ensimmäiseksi mieleen tullut sopii paremmin yhteen noiden tekstiesimerkkienkin kanssa 🙂

  2. Mä luulen, että nuo tekstin pätkät on kaikki kopioitu samasta kirjasta. Yrityksen visionakin lienee olla ei suurin, mutta halutuin yhteistyökumppani omalla toimialallaan.

  3. Kiitos kommenteista! Eivätkös olekin puljut kuin yhdestä puusta? Myös visiot olisivat aivan varmasti kopioitavissa.Myös mä tulkitsen con-sanan ensisijaisesti huijaukseksi. Olen ehkä katsonut liikaa englanninkielisiä huijarileffoja ja seurannut liian vähän latinankielistä mediaa.Yksi mun suosikkisivustoista on http://www.ytj.fi, josta näkee muun muassa varatut yritysten nimet. Toistaiseksi Initech ja Initrode ovat vapaana, joten ei muuta kuin konsulttiyritystä perustamaan. :)Tässä Initechille ilmaiseksi pätkä etusivun tekstiä:Initech Ltd on nopeasti kasvava konsulttiyritys, joka auttaa asiakkaitaan strategian kirkastamisessa. Päämääränämme on tarjota asiakkaalle aitoa hyötyä räätälöidyillä työkaluilla ja liikkeenjohdon konsultoinnilla. Määrittelemme tarkasti asiakkaan kanssa yhteistyössä kriteerit, joiden avulla asiakas voi hassata meihin suuren määrän rahaa olematta varma, mitä hyötyä siitä on. Eiku hups.

  4. Latinalla ei tässä asiassa ole mitään tekemistä. Dogbert, Dilbertin liikkenjohdon-konsultti-koira kertoi jo vuosia sitten, mitä sana "consult" tarkoittaa:to consult = to con and to insult

  5. Tämä konsulttikieli kuulostaa hieman samalta kuin meidän ohjaustoiminnan artenomien opetuskieli, jossa vältellään sanomasta asioita niinkuin ne ovat. Otteita pakollisista tehtävistä, joita olen tehnyt projektiopintojen yhteydessä: Asiakastarpeiden arvioinnin suunnitelma ja asiakastarpeiden arvioinnin toteutusraportti, Ohjaussuunnitelma kohta 7. "tavoitteiden saavuttamisen arviontisuunnitelma" Näiden lisäksi piti kirjoittaa Projektin loppuraportti, jossa ei saanut kertoa, mitä projektissa konkreettisesti tehtiin vaan piti reflektoida projektisuunnitelmaa. Jatkuuko meininki näin epätodellisena työelämässä? Pahoin pelkään…

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.