Kyllähän sinäkin tulet Hämeen Keskiaikamarkkinoille?

Katleena Kortesuo

Hämeenlinnassa on tänä viikonloppuna keskiaikamarkkinat.

Hämeen Keskiaikamarkkinat on Suomen suurin talkoovoimin järjestettävä tapahtuma. Tämä mainospostaus ei siis tuota minulle latin latia – paitsi ehkä karkottaa jäykkäniskaisia asiakkaita. http://www.keskiaikamarkkinat.net/

Kuten vakiolukijat tietävät, olen markkinoilla elävöittämässä "tavallista huonolaatuisempana kaupallisena naisena", joka myös tekee taikatemppuja.

Hahmoni Katleena Hannuntytär on sen verran likainen ja tautinen, että houkuttelevuus on melko kaukana. Olen siis markkinoiden hintakilpailija, kuten Jari Parantainen sanoisi.

Ja jälleen vakiovaroitus potentiaalisille asiakkaille: älkää tulko markkinoille. Hahmoni antaa nimittäin minusta sellaisen ensivaikutelman, että en pääse ikinä tekemään kanssanne yhteistyötä tosielämässä. Työpalavereissa en siis istu syliin tai ehdota maksullista yötä. (Tai ainakin tähän asti olen onnistunut hillitsemään itseni.)

Jo tänään perjantaina olen elävöittämässä Suisto-klubilla, jossa esiintyy virolainen karvaheviyhtye Metsatöll.

Lauantaina ja sunnuntaina kuljen markkinoilla keskiaikarääsyissä lasteni kanssa melkein koko päivän. Nelivuotias esikoisenikin osaa jo taikatemppuja, mutta hän pyytää todennäköisesti niistä maksun. Hän lienee perinyt äitinsä kaupallisen mielenlaadun.

Esikoiseni esiintyi kerjäläisenä heinäkuussa Raaseporin keskiaikamarkkinoilla. Hän kävi seuraavan keskustelun erään tädin kanssa:
Esikoinen: Saisinko rahaa?
Täti: Voi kun olet söpö! Saako sinua kuvata?
Esikoinen: Juu, mutta rahat ensin.

Lauantai-iltana olen elävöittämässä ilman lapsia Keskiaikaisissa iltapidoissa. Suosittelen pitoja lämpimästi, sillä siellä on tarjolla sapuskoja ja juomia keskiaikaiseen tapaan sekä tietenkin laadukasta ohjelmaa.

Tervetuloa!

 

3 kommenttia

  1. Kiitoksia vielä Katleena Hannuntytärelle esiintymisen "elävöittämisestä" Koko Viikinkitaistelija porukalta!

  2. Viikinki, lämpimät kiitokset itsellenne! Sigmund jo meilasi, että teidän porukalla on erinäisiä vammoja siellä täällä. Koettakaahan parannella!Itselleni tuli rasitusvamma jalkaterään, joten kuljen kyynärkepin kanssa viikon tai pari. Olisi ollut paljon hienompaa hankkia vaikkapa miekanviilto, mutta ehkä selviän tämän tylsemmänkin vaivan kanssa.Mitäpä ihminen ei shown eteen tekisi.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.