Tunnista kuluneimmat bisneslatteudet

Katleena Kortesuo

Tunnetko käytetyimmät bisnestermit?

1. Tulokseen pääseminen edellyttää tavoitteiden
a) kirkastamista
b) sopimista
c) ymmärtämistä.

2. Tavoitteet pitää _________ päivittäiseen työhön.
a) sijoittaa
b) jalkauttaa
c) istuttaa

3. Perinteisen esimiestyön tilalle pitää saada _______ esimiestyötä.
a) vastuullista
b) empaattista
c) valmentavaa

4. Bisnesstrategia on viime kädessä ______ siitä miten menestys saavutetaan.
a) näkemys
b) tarina
c) visio

5. Myynnin vauhdittamiseen tarvitaan tehokkaita
a) keinoja
b) välineitä
c) työkaluja.

Näin lasket pisteesi:

1.
a) 1 p.
b) 0 p.
c) 0 p.

2.
a) 0 p.
b) 1 p.
c) 0 p.

3.
a) 0 p.
b) 0 p.
c) 1 p.

4.
a) 0 p.
b) 1 p.
c) 0,5 p. (vanhentunut vaihtoehto)

5.
a) 0 p.
b) 0 p.
c) 1 p.

Tulokset:

0-1 pistettä
Olet säälittävästi pihalla bisnesslangista. Opettele äkkiä perustermit: jalkauttaa, jumpata, työkalupakki ja itsen johtaminen.

2-3 pistettä
Alat olla hajulla. Sinuna en silti luottaisi yhtään neuvottelutaitoihisi. Opettele äkkiä piirtämään kolmioita fläpille ja syömään palaveripullaa murustelematta paidallesi. Hoe itsellesi iltaisin ”kiteytys, joukkuelaji, agenda”.

4-5 pistettä
Olet tykki. Jos et osaa vastata johonkin kysymykseen, pystyt kuittaamaan naama peruslukemilla ”Strategia on viime kädessä johdon työkalu, joka on kirkastettava läpi koko organisaation. Vain sillä keinoin syntyy aito myynti ja tekemisen draivi.”

6 kommenttia

  1. Kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!Oikeaan osuit TH-arvauksessasi! Kävin poimimassa näitä unohtumattomuuksia useammankin valmennusyrityksen sivulta. Kaikista löytyivät samat sanat, joskin pistin ne hieman uuteen järjestykseen. Niinpä esimerkkilauseitani ei pitäisi löytyä täysin identtisenä mistään.Tai sitten tismalleen samat lauseet löytyvät kymmenistä eri sivustoista, esitteistä ja strategioista. 🙂

  2. Ei ollut vielä termit hallussa. Täytynee jatkaa opiskeluja. :)Mielenkiintoista blogia pidät. Tämä meni heti suosikkeihin. Käyn täältä varastamassa vinkkejä, joita joskus toivottavasti pääsen käyttämään käytännössä työelämässä.

  3. Kiitos hyvästä blogista! Asiantunteva tekstisi on sekä sujuvaa että mielenkiintoista. Listaan suosikkeihini!t. 4,5 pistettä

  4. Perttu, anonyymi ja Klaus, kiitokset kommenteista ja tervetuloa blogiini!Hieno juttu, jos blogistani on hyötyä – tai edes hupia. 🙂

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.