Finanssivalvonta edellyttää, että julkinen osakeyhtiö tiedottaa asioistaan ymmärrettävästi.

Mitä tuumaat seuraavien vuosikertomuskatkelmien selkeydestä?

Kulutuskysynnän elpyminen, kuluttajien luottamuksen vahvistuminen ja kaikkien liiketoimintayksiköiden toimenpiteet kilpailuasemansa vahvistamiseksi näkyivät Stockmann-konsernin tilikauden liikevaihdossa (ilman alv), joka kasvoi 7,3 prosenttia ja oli 1 821,9 miljoonaa euroa (2009: 1 698,5 miljoonaa euroa).

Työntekijöidemme perehdyttäminen, jatkuva koulutus, työpaikkaan ja työhön liittyvien riskien arviointi, toimenpiteet riskien pienentämiseksi ja poistamiseksi mahdollisuuksien mukaan sekä paikallisen lainsäädännön järjestelmällinen seuraaminen muodostavat perustan työturvallisuusjohtamisellemme. [Metso]

 

Ymmärrettävyys on laaja käsite. En edellytä, että sijoittamiseen liittyvät asiat (siis substanssi) ovat ymmärrettäviä. Sen sijaan edellytän, että teksti on ymmärrettävää.

Ilmainen vinkki vuosikertomusten laatijoille: älä koskaan aloita lausetta pitkällä luettelolla. Silloin teonsana jää liian kauas lauseen alusta, ja lukija ehtii unohtaa pitkän alun.

Loput vinkit maksavat.

6 kommenttia

  1. Hei, vastasin ensimmäisen esimerkkiyrityksen viestinnästä vuosina 1992-2000 ja riemastuin, kun tunnistin yrityksen kahden rivin perusteella. Lauseet ovat edelleen yhtä kompakteja kuin tuolloin. Huomioitavaa on, että osakkeenomistajina on runsaasti myös yksityishenkilöitä.

    1. Merja, kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!
      Uh, aika pelottavaa, ettei Stockan talousviestintä ole muuttunut mihinkään kymmenessä vuodessa. Pitäisiköhän jonkun käydä kertomassa suuryrityksille siitä, mitä on oikeasti selkeä viestintä?

  2. Selkeä viestintä on paikallaan silloin, kun halutaan saada jotain kerrottua.

    Tästä pääsemmekin siihen, milloin salakieltä lähentelevä jargon on paikallaan.

    1. Bmoa, olet jälleen kerran aivan oikeassa.
      Kun on jotain salattavaa, ei missään nimessä kannata olla ymmärrettävä.
      Jos kustantajani kysyy, missä käsikirjoitus viipyy, voin aina vastata näin:

      Käsikirjoituksen aihepiirin temaattinen vaikeus, kirjoitusprosessin vaatimus pitkällisiin pohdintoihin sekä alkoholipitoisten nesteiden nauttimistodennäköisyyden kasvaminen stressaantuneiden tietokirjailijoiden keskuudessa aiheuttavat käsikirjoituksen valmistumisen aikataulullisen epätarkkuuden kumuloitumista.

  3. Hmm, meneekö tuo läpi kustantajalle?

    Ajattele millaisia flow-elämyksiä kokisist yritysjuristin tai sopimuksen laatijan töissä noilla lauseiden rakennustaidoilla…

    PS. Onnea kirjaprojektiin Kaisan kanssa.

    1. Kiitos tsemppauksesta!
      Mulla olisi aivan varmasti kapulakielikykyjä juristiksi tai ekonomiksi. Voisikohan tällä taidolla ilmoittautua Talent-kisaan?

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.