Listoosi – sukumme sairaus

Katleena Kortesuo

Minä, äitini ja siskoni teemme listoja. Joskus ne ovat paperilla, ja joskus päässämme. On ostoslistoja, remonttilistoja, tehtävälistoja, idealistoja ja ohjelmalistoja. Olemme diagnosoineet tämän oireyhtymän kolmannen asteen listoosiksi.

Listat auttavat jäsentämään alkavaa päivää tai yksittäistä tehtävää. Samalla kun asioita kirjoittaa ylös tai luetteloi mielessään, aivot vapautuvat pohtimaan jotain muuta.

Teen listoja niin automaattisesti, etten edes tiedosta sitä. Yhtäkkiä huomaan, että päässäni on valmis lista, jota pääsee välittömästi hyödyntämään.

Sunnuntaiaamun kunniaksi flunssainen ja uhmaikäinen kuopus herätti minut kuudelta. Myönnän olleeni kärttyinen, koska nukkumatin seura olisi kelvannut hieman pitempään. Olin myös joutunut jättämään lauantaisen kaveritapaamisen väliin lapsen taudin takia – kärttyisyyteni oli siis täysin itsekästä mutta kenties inhimillistä.

Hetken päästä minulla oli jo parempi mieli, koska päähäni oli syntynyt automaattisesti lista. Lista mainosti itselleni sitä, mitä kaikkea mukavaa ensi viikolla on tulossa:

1) Maanantaina saan tietää, saanko kustannussopparin seuraavalle kirjalleni. Jos en saa, minulla on jo aika hyvä varasuunnitelma. Maanantaina menemme myös lasten kanssa isovanhemmille käymään.

2) Tiistaina on pienen porukan valmennus. Odotettavissa on hyödyllinen ja tehokas päivä: harva yritys satsaa valmennusrahoja pienelle tiimille, mutta pienryhmävalmennuksesta koituva hyöty on moninkertainen massaluentoon nähden.

3) Keskiviikkona on Inforin järjestämä Sosiaalisen median seminaari sekä Metsatöllin keikka Tavastialla. Lisäksi tapaan konttaavat kaksoset sekä heidän hauskan äitinsä.

4) Torstaina on uuden asiakkaan valmennus – se on aina hauskaa ja opettavaista.

5) Perjantaina on pilates ja kirjoituspäivä. Ne jostain syystä sopivat hyvin yhteen.

6) Lauantain ja sunnuntain suunnitelmia en muistanut, mutta viikonloput ovat aina kivoja. Todennäköisesti teemme remonttia ja nautimme keväästä. Kaiken lisäksi uusimman kirjani pitäisi tulla painosta minä päivänä hyvänsä.

Hanki sinäkin itsellesi listoosi. Se saa hyvälle tuulelle ja auttaa olemaan tehokas.

6 kommenttia

  1. Kylla nyt helpotti kun sain diagnoosin – listoosi.Olen jo pitkaan sairastanut kyseista tautia mutten tiennyt sen nimea. Mina olen ainoa sukumme kyseisen taudin kantaja. Mieheni pyrkii listomaan iPodiin tms. tekniseen harveliin mutta mina rakastan kynaa ja paperia! :)Mukavaa sunnuntaita!

  2. Päivitätkö pian myös remonttiblogia? Alunperin sen kautta löysin blogisi ja sitä on ollut kiva lukea. Luin tästä, että ehkä remppaat viikonloppuna…laita kuvia myös, pliis! 🙂

  3. Henna-Maria, kiitos kommentista ja tervetuloa tähänkin blogiini!Meillä on tosiaan remontti edistynyt, mutta Halpa remppa -blogi on jäänyt huonolle hoidolle. Aion aktivoitua ennen pääsiäistä, koska on noloa, jos pääsiäisenä on vielä joulupostaukset ylimpänä. :)Kaikki tämän blogin lukijat eivät ehkä tiedä, että pidän sisustus- ja remonttiblogia osoitteessa halparemppa.blogspot.com. Jos siis ne teemat kiinnostavat, niin sinne voi mennä lukemaan ajankohtaisia vinkkejä joulukorttiaskarteluista.

  4. Hei Katleena!Onpa mainio oivallus! Listoosin ja orastavan dementian yhdistelmä on toisinaan hankala. Lista on kyllä valmis, mutta en vain muista mihin olen sen laittanut..Aurinkoista kevättä!t: Hanna-Kaisa

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.