Metsatöllin uusi levy saapui!

Katleena Kortesuo

Kuva on poimittu Metsatöllin nettisivujen promokuvista.

Epäsalainen paheeni on virolaisen folkhevin kuuntelu. Metsatöllillä on hienoa musiikkia, ja olen päässyt nauttimaan yhdestä keikastakin. Kuuntelen ylipäätään aika vähän musiikkia, mutta silti levypinossani on Metsatöllin pari cd:tä: Iivakivi ja Hiiekoda.

Tilasin ilman muuta uusimman levyn, Äion, bändin nettikaupasta jo pari kuukautta sitten. Ilmestymispäiväksi oli luvattu 3.3. Varauduin henkisesti siihen, että levy tulisi postilaatikkooni maaliskuun tokalla viikolla.

Yllätys oli suuri, kun levy kopsahti perille heti julkaisupäivänä eli 3.3. Jee, hienoa toimintaa! Postikuluineen levy maksoi 16 euroa, eli hinta oli varsin halpa. Olisin voinut pulittaa siitä enemmänkin.

Uuden levyn teemaksi on noussut hieman yllättäen merenkäynti, ja ainakin ”Kuni pole kodus, olen kaugel teel” kolahti minuun. Laulun nimi vapaasti käännettynä on ”Kunnes olen kotona, olen kaukaisella tiellä”. En löytänyt sitä vielä Youtubesta, mutta Poimurista voi kuunnella näytteitä.

Metsatöll on muuten Viron suosituin heviyhtye, ja se kiertää ahkerasti Suomessakin. Seuraava keikka on Helsingissä Tavastialla ke 24.3. Ostin juuri sinne lipun, joten nyt täytyy ryhtyä opettelemaan biisien sanoja:
Sul on mustast marjast silmad
sookailust soolesida
huulheinast huulesida
surmaputkest sülgesida

2 kommenttia

  1. Suosittelen lämpimästi! Metsatöll yhdistää sanoituksissaan muinaisuskontoja sekä viikinki- ja keskiaikaa, mutta näen teksteissä runsaasti viitteitä Neuvostoliiton aikaiseen vapaudenkaipuuseen.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.