Näin laitetaan 15-vuotiaat pojat nukkumaan

Katleena Kortesuo

Terveisiä partioleiriltä! Avajaiset olivat muuten upeat: tulensyöksentää, soutuveneitä tyynellä lahdella, yhteishuutoja, savua järven pinnalla, matalaa rummutusta, jousella ammuttuja tulinuolia, ilma-akrobatiaa sekä kalevalavaikutteista modernia musiikkia.

Mutta asiaan. Sain juuri omat muksuni unille, ja lippukuntamme parikymppiset johtajat lähtivät sillä välin johtajakahvilaan. Lippukunnastamme jäi jäljelle kolme asuttua telttaa: minun Dakotani, 12-15-vuotiaitten tyttöjen siisti Big Fun sekä 12-15-vuotiaitten poikien sotkuinen Big Fun.

Velvollisuuteni vanhempana johtajana oli käydä sanomassa nuorille hyvätyöt. Tarkoituksena oli myös kertoa, että minut voi tarvittaessa herättää, jos yöllä tarvitsee jostain syystä apua.

Keskustelu poikien teltalla meni näin:

Minä: ”Pojat, jos tulee jotain asiaa yöllä, niin mut voi käydä herättämässä.”

Ironinen ääni teltasta: ”Mä näin nyt jo pahoja unia. Voitko tulla pitään kädestä?”

Minä: ”Joojoo, olkaas nyt jo hiljaa.”

Toinen ironinen ääni teltasta: ”Saako laulaa Evankeliumia? Se on hyvä biisi.”

Minä (yritän pidättää nauruani ja olla vakava): ”Saatte laulaa mitä tahansa, mutta vain kuiskaamalla.”

Kuiskaus teltasta: ”Aikuinen nainen…”

6 kommenttia

  1. Heh, meidän (tai no naapuri LPK:n) 15-vuotiaat pojat uimarannan laiturilla: Poika 1: "joo, toi on aika hyvän näköinen" Poika 2: "joo ihan kiva, ehkä vähän liian…" ja tähän kohtaa kuvaava käsiele) Poika 2: "Mut toi on kyllä mahtava"Poika 1: "Joo, muuten olis ihan hyvä, mutta naama on kyllä tosi kulunut."(ja molemmat keskustelun kohteena olleet tytöt olivat about 16 vuotiaita…) En oikein pystynyt omalta hilpeydeltäni komentamaan poikia käyttäytymään kunnolla. 🙂

  2. "En oikein pystynyt omalta hilpeydeltäni komentamaan poikia käyttäytymään kunnolla."Ikävä puhkaista vanhemmuususkon kuplasi, mutta ääneen nauraminen on tehokaampaa kuin komentelu.

  3. Kiitos kommenteista ja terveisiä metsästä!Nuotiolauluina meillä oli klassisia valintoja eli Hectoria ja Juicea. Toki harkitsimme vahvasti myös black metalia, mutta kenelläkään ei ollut mukana kyyhkysiä pureskeltavaksi.Lassi, kiitos kirja-arvostelusta! Käyn kommentoimassa sitä vielä tällä viikolla.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.