Top 10: Mitä kaikkea lapsilta olisi pitänyt kieltää ajoissa

Katleena Kortesuo

On asioita, joita minun olisi pitänyt kieltää lapsilta, ennen kuin ne ehtivät tapahtua. Olkaa te viisaampia ja antakaa jälkikasvullenne nämä ohjeet etukäteen.

10) Ei saa syödä koirankakkaa.

9) Ei saa huutaa ravintolan vessajonossa varattuun koppiin: ”Täti herätys! Ei saa nukkua!”

8) Ei saa juoda vettä kukkamaljakosta.

7) Ei saa nuolla liimapuikkoa.

6) Ei saa mennä kutittamaan vieraita ihmisiä junassa. Heitä ei saa myöskään painaa nenästä ja sanoa ”Piip!”

5) Ei saa mennä uimaan naapurin suihkulähteeseen.

4) Ei saa syödä hevosenkakkaa.

3) Ei saa huutaa kadulla miesporukoille: ”Senkin rouskuahmatit!”

2) Ei saa viilata pankkikorttia vieraan ihmisen takapuolivaossa (vaikka se onkin näkyvillä kassajonossa).

1) Ei saa nostaa hametta kaupassa ja huutaa: ”Kattokaa, mulla ei oo pikkareita!”

Kaikki tämä on jo ehtinyt tapahtua, mutta toivottavasti tässä maassa on nopeaälyisempiä vanhempia kuin minä.

9 kommenttia

  1. Hyvä kolmenapainen konsulantti ja yritysvaimentaja. Loistava otsikko, suorastaan pakotti kilkkaamaan.Minulle on annettu totena kertoa seuraava juttu, joka voi tosi olla myös turbaanilegenda:Nainen on ostoksineen pienen lapsen kanssa kaupan kaupan kassalla. Lapsi kysyy myyjältä, arvaa mitä? Myyjä kysyy, no? Lapsi vastaa: minä näin kun äiti otti isin pippelin suuhun.Jos tuo oikeasti tapahtui niin tuli varmaan tilanne, johon oli hivenen vaikea valita oikeita sanoja 🙂

  2. Kai olet edes itse noita aikuisena kokeillut?Eivätkös kohdat 9-5 ja 3-2 mene aika pitkälti normikäyttäytymisen rajoihin..?

  3. Kiitos kommenteista!Janne, mä olen kuullut saman jutun. Sen version mukaan nainen oli jo ehtinyt maksaa, kun lapsi lohkaisi uutisensa. Kun uutinen oli päässyt ilmoille, nainen häipyi välittömästi lapsensa kanssa ja jätti kaikki ostoksensa kassalle. On saattanut olla nolo tilanne.Anonyymi, näiden kaikkien kohtien sopivuus tai sopimattomuus mitataan perheen omien normien mukaan. 🙂 Ehkä jossakin vähän anarkistisemmassa perheessä nämä kaikki ovat ihan sallittuja asioita.

  4. Ajoittain kun seuraa lasten kokeilunhalua vierestä, mielessä käy kysymys, kuinka ihminen on ikinä selvinnyt luonnossa. Varsinkaan maissa, joissa on enemmän myrkyllisiä eläimiä tai kasveja kuin meillä.

  5. Hyvä huomio. Pikkuserkkuni napsi aikanaan tyytyväisenä kielonmarjoja, kunnes ilkeät vanhemmat kielsivät herkuttelun.Keksin kaksi selitystä ihmisrodun luonnossa selviämiselle:1) Nykyihminen on aikojen kuluessa kehittynyt kokeilunhaluisemmaksi tai ennakkoluulottomammaksi kuin esi-isämme ja -äitimme, jotka osasivat olla varovaisia.2) Yhä useampi kasvi- ja eläinlaji on kehittänyt itselleen myrkyn suojellakseen itseään kaikkea ahmivalta ihmisrodulta. 😀

  6. Ihmisen selviytymisestä…Ensinnäkin luonnonvalinta tapahtuu jos vääriä asioita syö liikaa.Toisekseen semmoinen mekanismi ihmiskehosta löytyy, että pahoinvointia aiheuttavat asiat maistuvat seuraavalla syöntikerralla pahalta. Paitsi että kokeilija itse tästä oppii, kokemusta osaavat sivustakatsojat sekä muut omakohtaisen kokijan vaikutusalueella* olevat henkilöt omassa elämässään enemmän tai vähemmän varmaan soveltaa.*) "Älä syö sitä!" *läps*

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.