Somepyöriäinen ehdottelee kummia

Katleena Kortesuo

Sain Facebookissa omituisen ehdotuksen eräältä somedelfiiniltä (termin selitys täällä).

Kyseinen henkilö pyysi minua tykkäämään – eli liittymään fanikseen – Facebookissa. Hän oli luonut itselleen oman sivuston, jonka hän oli kategorioinut luokkaan julkisuuden henkilöt.

Yhtä hyvin Johanna Tukiainen voisi luokitella itsensä asiantuntijaksi tai minä voisin väittää olevani muusikko.

En liittynyt enkä tykännyt. En nimittäin usko saavani tuosta sivustosta yhtään mitään hyötyä, mutta kyseinen henkilö itse todennäköisesti toivoo saavansa sillä faneja tai mainetta.
Jos somedelfiini haluaa sosiaalisen median asiantuntijaksi, hänen pitää pystyä perustelemaan Facebook-sivustonsa hyöty. Hyötyä tarjotaan hyvällä sisällöllä: Anja Alasilta pitää Facebookissa Pientä kirjoituskoulua, ja Reetta Kosken Aivo Kurkiainen jakaa tietoa aivojen toiminnasta.
Sen sijaan pelkkä ihmisen kuva, nimi ja julkisuushakuisuus eivät saa minua tykkäämään.
Nähtävästi minussa asuu pieni ihmisvihaaja.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.