Naisten vaivoja

Katleena Kortesuo

Mitä kaikkea naispuoliselle asiantuntijalle voikaan sattua töissä? Kollegani ovat raportoineet seuraavista tilanteista:

1) Toimittaja-tietokirjailija menee presentoimaan asiakkaille tulevan yrityshistoriikin sisältöä ja lähestymiskulmaa. Kun hän avaa salkkunsa, kasa tamponeita pörähtää neukkarin pöydälle. Asiakkaat näyttävät sillä hetkellä kovin miettiväisiltä.

2) Valmentaja menee vetämään Ison Firman ylimmän johdon työpajaa. Kun hän on tullut valmennustilaan asiakkaiden luokse, hän huomaa, että toisesta puntista roikkuvat edellisen päivän käytetyt sukkahousut. Johtoryhmä on hyvin hiljaa.

3) Huippututkija on väitöskirjansa julkistamistilaisuudessa. Hän huomaa lavalla, että hänellä on eripariavokkaat. Eturivi kohottaa kulmiaan.

4) Luennoija menee pitämään Tärkeää Esitystä salilliselle toimistusjohtajia. Kesken esityksen hän löytää takaraivoltaan tukkaan unohtuneen papiljotin. Yleisö katselee kattoa kiinnostuneena.

Ei ole meillä naisilla helppoa, ei.

Jos naisvarusmiehet saavat päivärahaansa rintaliivilisän, sama käytäntö pitäisi laajentaa kaikille aloille. Tarvitsemme tamponinpidikkeet laukkuun, sukkahousuhälyttimet puntteihin, avokkaidentunnistimet varpaisiin sekä papiljotinpoistajan tukkaan.

(Minulla on jokin insinöörisyndrooma: uskon että kaikki vaivat ratkeavat koneilla ja laitteilla.)

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.