Maailma on nyt valmis, koska Karisman käsikirja tuli saataville äänikirjana. Kaiken lisäksi olen lukenut sen itse Silencion studiossa.

Lukeminen oli täysin uusi kokemus. Oli helkutin vaikea valita oma tyylilaji. Olisinko kuin neutraali ammattilukija, joka ei saa tuoda persoonaansa esille? Vai lukisinko kirjan omana arki-itsenäni puhekielisesti, samoin kuin tekisin podcastia?

Lopulta päädyin lukemaan tekstin kirjakielisesti, mutta painotuksia mukaan tuoden. Käytän siis enemmän äänenväriä tarinoissa, ja varmasti tunnetilakin kuuluu läpi, jos kerron vaikkapa jostain turhauttavasta tai epäammattimaisesta ilmiöstä.

Lukemisen aikana jouduin päättämään senkin, miten toimin kuvien ja kaavioiden kanssa. Osan selitin sanallisesti ”kuvittele nelikenttä”, osan muutin suorasanaiseksi tekstiksi ilman viittauksia kuvaan ja osan ohitin kokonaan.

Samalla pystyin päivittämään tekstiä lennossa. Jätin vanhentunutta tietoa pois ja lisäsin uusia detaljeja.

Karisman käsikirjan ääniversion voit esikuunnella ja ostaa Storytelista. Perhanan hyvä ostos, etten sanoisi.

Karisman käsikirja ilmestyi vuonna 2015. Äänikirjan sisältöjä on päivitetty.

 

 

 

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.