Tiedätkö, mikä on pimpautus? Se on tunnin tai kahden luento, joka tilataan asiantuntijalta.

Pimpautus on hauska, täynnä asiaa, äärimmäisen kiinnostava – sekä silkkaa rahan haaskausta. Pimpautuksella viihdytetään työntekijöitä tai palkitaan heitä, mutta tuloksia ei synny.

Törmään samaan asiaan jatkuvasti. ”Tarvitsemme tunnin luennon aiheesta X.” Yritän aina ehdottaa asiakkaalle, että tunnin luennosta ei ole mitään hyötyä, vaan pitäisi tehdä pitkä prosessi tai edes kaksi puolen päivän valmennusta. Tuloksena on silti liian usein se tunnin luento, joka voi olla hauskaa herättelyä, mutta mitään se ei korjaa.

Ongelma on siinä, että kukaan ei muuta toimintatapojaan faktatiedon perusteella. Tupakoitsija ei lopeta röökaamista, vaikka hän tietää saavansa keuhkosyövän eläkeiässä. Karkkiaddikti ostaa silti Mariannensa, vaikka hän tuntee ylipainoriskin ja hammaspeikot.

Fakta ei auta, vaan tarvitaan aito muutos toiminnassa, ja se saadaan aikaan vain pitkällä prosessilla.

Jos sinun pitäisi saada pihvi, ostaisitko pinaatinlehden?

2 kommenttia

  1. Pimpautuksella varaudutaan luultavasti myös kehityskeskusteluihin. Kun työntekijä toteaa miten ei viimeisen viiden vuoden paniikkiprojekteilta ole ehtinyt koulutuksiin, pomo voi syyttää purnaajaksi. Juurihan sitä koulutusta järjestetiin kaksi viikkoa sitten perjantaina kello 14 – 16. Ellei siitä mitään irti saanut, on jo liian vanha tai muuten väsynyt 🙂

  2. Kiitos hauskasta kommentista!Olen itsekin havainnut samantapaisen asian: jos vuoden lopussa on koulutusmäärärahoja käytettävissä, niin eiköhän hankita yksi pimpautus.Pimpautus-sana on muuten peräisin kollegaltani Janne L:ltä, joka on loistava kiteyttäjä. Kiitokset myös hänelle erinomaisesta sanavalinnasta.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.