Spoiler alert: Pakohuonearvosteluni eivät sisällä nopeuttavia tietoja, valokuvia huoneista eikä tehtävien ratkaisuja. Arvosteluni eivät siis auta huoneiden ratkomisessa – mutta toki ne väkisinkin kertovat huoneesta jotain yleistä. Postaukset usein esimerkiksi paljastavat, onko huone useampiosainen tai millaista rekvisiittaa siellä on. Jos et halua tietää huoneesta yhtään mitään (siis yhtään mitään), älä lue tätä postausta. Joskus saan huoneet ilmaisena näytteenä, joten kerron aina hintatiedon kohdalla, mitä olen maksanut huoneesta.

* * *

Perheen voimin ampaisimme Kouvolaan testaamaan paikallista murhamysteeriä. Saimme huoneen ilmaiseksi, koska toinen omistaja-yrittäjä on kaverini, koomikkotaikuri JP.

Siis asiaan: miten huone meni ja millainen se oli?

19) Kouvola Escape Room, murhamysteeri

 • Tarina: Mies on kuollut. Onko hänet murhattu, ja kuka sen teki? (Huoneella ei vielä ole erillistä nimeä, koska yrityksellä on vasta yksi pakohuone.)
 • Milloin: Marraskuussa 2017.
 • Ryhmä: Perheemme eli kaksi aikuista ja 10- ja 12-vuotiaat lapset.
 • Tulos: Pääsimme ulos, oi jee! Aikaa jäi minuutin verran.
 • Käytetyt vinkit: Muistaakseni kaksi.
 • Vaikeusaste palveluntarjoajan mukaan: Kuulemma läpipääsyprosentti on noin 20. Ennätysaika on 51 minuuttia, joka oli tullut kahdella vihjeellä.
 • Hinta: neljältä hengeltä listahinta on 100 euroa. Me saimme huoneen ilmaiseksi.
 • Tarinan ja pulmien arvosana: 8-.
 • Puitteiden ja visuaalisuuden arvosana: 7.
 • Perustelut: Huone oli yksiosainen klassinen murhamysteeri ja aika perinteisesti sisustettu. Kustannussyistä on ymmärrettävää, että huoneet usein sisustetaan kirpputorikalusteilla, mutta se ei tietenkään näytä niin upealta kuin viimeistellyt huoneet. Kaikki pulmat olivat erilaisia lukkoja, eikä varsinaisia gadgeteja ollut – pari pienimuotoista kyllä. Itsehän aina kaipaisin gadgetejä enemmän. Huone sopii aloitteleville tiimeille erinomaisesti, koska rakenne on selkeä ja tarina looginen. Huone ei tarjonnut kokeneelle kävijälle varsinaisia vau-yllätyksiä, mutta se oli silti tosi toimiva kokonaisuus. Olisin antanut kiitettävän, jos sisustukseen olisi panostettu enemmän ja jos huoneessa olisi ollut jokin täysin uusi elementti. (Tiedän kyllä, että olemme kolunneet huoneita jo sen verran läpi, että yllättäminen on koko ajan vaikeampaa.) Olimme muuten helkutti soikoon vahvasti kiinni ennätysajassa, mutta onnistuimme hukkaamaan yhden palapelin palasen. Palanen oli lennähtänyt toisen vihjeen alta nojatuolin alle, kun olimme nostaneet vihjettä. Ulos kyllä pääsimme brute forcella, mutta virallinen ennätys jäi syntymättä, koska kassakaapin aikalukko piti viiden minuutin taukoja, prkl. Jos pala olisi ollut tallella, aikamme olisi ollut 40–45 minuutin paikkeilla.

Oli tosi upeaa päästä ekaa kertaa sellaiseen huoneeseen, jonka tekijöitä pääsin haastattelemaan. Kiitos kun saimme tulla! Piirsin innoissani kaavionkin huoneen etenemisestä. Juttelimme JP:n ja Laurin kanssa eri vaihtoehdoista, kehitysvaiheista ja valinnoista, joita huonetta tehdessä on käyty läpi. Sovimme myös, että saan olla mukana Kouvolassa seuraavan pakohuoneen suunnittelussa: taisimme jo keksiä teemankin.

Tänään muuten sain myös kustannussopimuksen pakohuonekirjalle. Kustantaja on Karisto, jonka kanssa olemme tehneet pari kirjaa jo aiemminkin. Käsikirjoituksen dead line on helmikuussa, ja kirja tulee ulos ennen kesälomia.

(Onpa kätevää, kun addiktiostaan voi tehdä kirjan, jolloin addiktio muuttuu yhtäkkiä salonkikelpoiseksi toiminnaksi. Jos tupakoisin, tekisin savukekirjan.)

Loppuvuodeksi on varattuna vielä Tampereelta kaksi pakohuonetta. Lisäksi menen kokeilemaan myös erään yrityksen liikuteltavaa minipakohuonetta, jota aiotaan käyttää messuilla. Lupaan raportoida nekin.

* * *

Edellisen pakohuonearvostelun Porista löydät täältä.

2 kommenttia

 1. Sattuipa somasti. Eka kertani pakohuoneessa ensi lauantaina ja just Kouvolassa. Lähinnä jännittää se, pääsemmekö ulos – vai jäämmekö sinne mätänemään…

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.