Perustin 12 askeleen AK-kerhon

Katleena Kortesuo

Olen perustanut 12 askeleen Anonyymit Kuittikämmärit -kerhon. Anonyymien Kuittikämmäreiden jäseneksi pääsee, jos lompakko pursuaa ryppyisiä kuitteja, jos hukkaa tärkeitä tositteita ja jos jatkuvasti joutuu kirjanpitäjänsä ja assistenttinsa ahdistelemaksi, kun kuittiselvitys on tekemättä.

Tyypillisen kuittikämmärin tunnistaa siitä, että hän viettää säännöllisin väliajoin rattoisaa koti-iltaa kuittiensa parissa. Aito AK-kerholainen ei rentoudu perheensä kanssa, vaan hän setvii kuittejaan ja kiroilee.

Pahin AK-kerhon kilpailija on eTasku. Se on pilvipalvelu, johon voi valokuvata iPhonella omat kuitit ja lisätä niihin merkinnät. Sen jälkeen paperikuitin voi heittää roskiin. Käsitykseni mukaan eTasku on syypää siihen, että Anonyymejä Kuittikämmäreitä on vähemmän kuin ennen.

Olen nyt kokeillut eTaskua kuukauden ilmaiseksi, koska haluan ymmärtää sen nerokasta logiikkaa. Olen jopa jatkanut kokeiluani maksullisilla tunnuksilla, sillä aion seurata läheltä, kuinka eTasku yrittää tuhota AK-kerhoni toimintaa.

Ennen eTaskua olin aktiivinen AK-kerhon jäsen. Toimistomme yleiskone ja nuorempi konsultti Leea muistutteli säännöllisin väliajoin, että minun pitäisi purkaa lompakkoni, merkitä kuitteihin käyttötarkoitukset ja antaa ne hänelle. Nyt kun kaikki kuitit ovat eTaskussa, Leea ei enää ahdistele minua.

Pahinta on, että eTaskussa assistentti ja kirjanpitäjä pääsevät käsiksi kuitteihini ja niiden lisämerkintöihin. He voivat myös tarvittaessa lähettää eTaskun kautta kuittikohtaisia tarkentavia viestejä. (Kuten "Maksoitko tämän omalta vai firman tililtä?")

Maksan eTaskusta 17 euroa kuussa. Naurettavan halpaa. Suorastaan epäuskottavaa. Laadun pitäisi näkyä hinnassa. Siksi AK-kerhon jäsenyys maksaa 860 euroa kuussa.

Tule jäseneksi Anonyymeihin Kuittikämmäreihin. Älä hanki eTaskua.

5 kommenttia

 1. Olemme todella pahoillamme eTaskun aiheuttamasta jäsenkadosta. Kannamme vastuumme tästä tradegiasta ja avaamme kriisipuhelimen ( 040 508 6462 ) auttamaan ja tukemaan kaikkia, jotka kärsivät kuittien käsittelystä tai ahdistuvat AK-kerhon tuskaisesta tulevaisuudesta.

  Terveisin,
  Lauri Kutinlahti
  eTasku

  1. Kiitos Lauri!

   Jos AK:n jäsenkato jatkuu, joudun alentamaan sen kuukausimaksua neljällä eurolla. 🙁 Tämä tietää vakavia vaikeuksia AK:lle, joten pahimmillaan minun täytyy myydä autonkuljettajani kultainen kokardi.

 2. Alku oli aivan kuin minun elämääni, mutta tuollaisesta taskusta koskaan kuullutkaan! nimim. puoliso kirjanpitäjänä ja aina kyselemässä…

 3. Vanhana baarityöntekijänä minäpä olinkin fiksu ja ostin käsilaukkuuni Prismasta minigrip-pusseja joihin voin helposti säilöä toiminimen kuitit.
  Toki ne rypistyy siellä pussissakin mutta ovatpahan tallessa.
  Miten tämä sitten liittyy baariin? No siellähän aina illan päätteeksi keräsimme tositteet vastaavaan pussiin.

  1. Oooh, Minigrip-pussi säilöö kuitit tehokkaasti. Kuitit eivät tosin silloin ole kerralla kirjanpitäjän nähtävissä, mutta on se pussi parempi kuin taskut. 🙂

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.