Pikkutavallisia viinereitä Hämeenlinnassa

Katleena Kortesuo

Hämeenlinnalaisessa Laurell-kahvilassa oli lauantaina tarjolla pikkutavallisia viinereitä. Ei ollut kovin myyvä nimi.

Olisikohan Laurellilla ollut myös tarjolla vaatimattomia leivoksia tai nöyriä pullia?


 

5 kommenttia

  1. Olen vähän erimieltä tuosta nimestä. Nimi on hyvä koska se poikkeaa muista mitä olen nähnyt. Se jää varmasti mieleen varsinkin jos viineri on muuten hyvä. Eli tässä pitäisi panostaa tuotteeseen. "Vaatimattomat leivokset" voisivat olla tosi upeita, ei mitään standardi kamaa. Eri asia on, miten Laurellin imagoon sopivat nämä "nöyrät pullat" tai "pikkutavalliset viinerit". Paikkahan mielletään hienostuneeksi ja vähän paremmaksi kuin muut.Kävin muuten Jämsässä tässä eräänä päivänä ja poikkesin paikallisella snagarilla. Mieleeni jäi erityisesti annos "Yösyöppö" jota en tosin tilannut. Aikaisemmin en ole törmännyt muihin yösyöppöihin kuin itseeni…Pitänee jossain vaiheessa poiketa Jämsään ja kokeilla tuota syöppöä.

  2. Kyösti, kiitos kommentista!Jos tuo viineri olisi ollut valtavan kokoinen ja värikäs, nimi olisi tosiaan ollut osuva. Kyseessä olivat kuitenkin tavalliset, vaatimattoman näköiset viinerit. Väittäisin, että Laurellin valitsema nimi teki tuotteelle enemmän hallaa kuin hyvää.Kuten sanoit, Laurellin imagoon sopisivat paremmin hienostuneet tuotteet ja tuotenimet kuin sanoilla leikittely.Yösyöppö-nimi on tosiaan hauska ja mieleenjäävä. Sen pariksi voisi juoda Yömyssyn. 🙂

  3. Itse harvoin kiinnitän huomiota leivonnaisten nimeen ja jos kiinnitän niin en kuitenkaan sen takia jättäisi ostamatta kyseistä tuotetta, sillä makuhan siinä tärkeintä on.

  4. Kiitos kommenteista!Tekstiurakoitsija, ironinen nimivalikoima olisi loistava, jos se olisi johdonmukainen. Tarjolla voisi olla Piilottelevia Pasteijoita ja Säälittäviä Sokerimunkkeja. Kuten Kyösti sanoi, Hämeenlinnan Laurell on profiloitunut "vähän paremmaksi" kahvilaksi, joten kyseessä oli vain harkitsematon lipsahdus.Anonyymi, maku on toki tärkeintä. Huono nimi vähentää myyntiä kuitenkin niissä tilanteissa, kun asiakas puntaroi useamman vaihtoehdon välillä.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.