Savunhajuinen bloggaaja

Katleena Kortesuo

Istun paraikaa sängylläni, haisen savulta ja olen harmissani. Haluaisin nimittäin haista savulta hieman enemmän.
Olin lasten kanssa koko päivän nuotiolla ulkosalla partioreissussa, mutta illan tullen oli lähdettävä kotiin yöksi, koska tarhaikäisille ei valmisteta talvimakuupusseja. Muut partiokaverimme jäivät nauttimaan nuotiosta ja pimenevästä illasta.
Lapset haluaisivat jäädä yöksi kiintolaavulle, ja itsekin istuisin mielelläni hyvässä seurassa nuotiolla yöhön asti, mutta se ei nyt vaan onnistu.
Makuupussivalmistajat, hop-hop, liikettä niveliin! Nyt pitäisi saada markkinoille talvimakuupusseja, jotka on tehty metrin mittaisille pikkuihmisille.
No, sunnuntaina heti herättyämme lähdemme muitten luokse syömään aamupuuroa. Onneksi menetämme reissusta vain muutaman tunnin.

3 kommenttia

  1. Onko Haglöfsin pussit liian kevyitä? Eihän niissä lasten malleissa kyllä hurraamista ole valikoiman suhteen. Ite oon joskus harkinnu oman makuupussin lyhentämistä esim. vyöllä kuromalla, koska makuupussini on liian pitkä ja sitten varpaat paleltuu jos on liikaa tyhjää tilaa jaloilla. Toinen mahdollinen ratkaisu vois olla levikepala omaan pussiisi ja lapsi sinne samaan pussiin yöksi kanssasi? (kokeiltu miehen kanssa, toimi ainakin silloin!)Tai siis tajusinkohan ongelmaasii ollenkaan???

  2. LeenaM, kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!Olen monesti lyhentänyt omaa makuupussiani vyöllä itseäni varten, mutta lapsille aikuisten pussi on silti liian leveä. Ongelmana on, että kaksivuotias pyörähtää pussissa poikittain, vaikka pussi olisi kurottu lyhyemmäksi.Yhden lapsen kanssa olen ollut samassa makuupussissa, mutta kahden kanssa en mahdu nukkumaan edes levikepalan kanssa. (Tai mahdun, mutta joudun viettämään yöni suu täynnä lasten hiuksia, varpaita ja kyynärpäitä.)Haglöfsin pusseissa on lasten malleja, mutta niiden pakkasenkestävyys ei ole ihan riittävä. Tarvitsisin mukavuuslämpötilaksi vähintään -12 astetta, mieluusti enemmän. Jos kuulet, että jonkin valmistajan valikoimista löytyy sopivia, niin kerro toki.Facebookin puolelta sain hyvän vinkin: jos ostan ison aikuisten talvipussin, hyvä ompelija osaa tehdä siitä kaksi pienempää. Täytynee kokeilla sitä, jos miltään valmistajalta ei löydy sopivia.

  3. Pikkuveli osti vahingossa 150 senttiä pitkän makuupussin Tallinnasta. Kaksimetristä kaveriä vähän suututti illan tullen, kun tajusi, että mallimerkinnän jr tarkoittikin jotain. Se oli tosin sellainen ohkainen lämpimän ilman makuupussi.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.