STTK:n puheenjohtaja Antti Palola tviittasi tänään.

Ärhäkkää ja polarisoivaa. On nimittäin melko hurja väite, että ”palkoista säästäminen” olisi suora tulonsiirto työntekijöiltä työnantajille. Jokainen ymmärtää, että silloin kun lomautetaan, myös liikevaihto on pudonnut tai jopa kadonnut. Ei ole mitään rahaa, joka jotenkin ovelasti kiemurtelisi työnantajille ja työntekijät jäisivät nuolemaan näppejään. Sen sijaan koko raha jää saapumatta firmaan.

Ei ole mitään tulonsiirtoa, koska ei ole edes niitä pahuksen tuloja.

Ei ihme, että twitteristit älähtivät Palolalle.

Pian olikin aika seuraavalle näytökselle:

Klassinen vastapallo siis: Palola ei ole itse valmis perumaan sanojaan, vaan hän arvostelee muita ”mielensäpahoittamisesta” ja ”tahallaan väärin ymmärtämisestä”.

Twitterissä jo pohdittiin, onko tämä huonoa vai superhuonoa viestintää.

Väitän, että tämä on pirun laskelmoitua viestintää. Palolan tviiteissä näkyy kaksi päämäärää:

  1. Populismi, jolla kootaan omat joukot. ”Kyllä se Palola on rohkea, kun se sanoo suorat sanat!”
  2. Sodanjulistus. Nyt ei pehmennellä vaan ammutaan kovilla.

Tämä öykkäröinti on suora viesti. STTK ei halua työmarkkinoille yhtään enempää joustoja eikä minkäänlaisia rakennemuutoksia. Palola upottaa kengänkantansa soraan ja ottaa vahvan takakenon. Talous on romahtamassa, ja juuri siksi jyrä on käynnistynyt.

Tässä tviitissä ei ojenneta kättä työnantajalle, vaan ojennetaan keskisormi. Pystyyn.

 

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.