Tukisanasto katleena-suomi-katleena

Katleena Kortesuo

Kuten kollegat ja asiakkaat tietävät, en osaa kymmensormijärjestelmää. Niinpä tulee tehtyä lyöntivirheitä. Automaattinen oikoluku ei tietenkään korjaa niitä sanoja, joilla on olevinaan jokin looginen merkitys.

Niinpä julkaisen selittävän sanaston kaikille lukijoilleni. Näitten neuvojen avulla ymmärrät paremmin, mitä yritän sanoa. Jokaisen suomennoksen alla on selittävä tarkennus, jotta ei-äidinkieliset katleenaa puhuvat hahmottavat paremmin sanan suomenkielisen merkityksen.

henkilöbändi = henkilöbrändi
Termit tosin tarkoittavat samaa asiaa, jos kyse on yhdenmiehenyhtye Paskasta.

huonot siat = huonot diat
Ehkä Suomen Siankasvattajat näkevät näissä yhtäläisyyksiä.

huppuosaaja = huippuosaaja
En siis viittaa tekstiilityöläisiin, vaikka kunnioitan suuresti heidän huppuosaamistaan.

Iloista kevättä toitottaen = Iloista kevättä toivottaen
Onhan kevät ihan kiva juttu, joten ehkä nämä ovat synonyymeja.

katsoin ureaani = katsoin uraani
Itsetutkiskelu on hyväksi, mutta vessassa se on ehkä tarpeetonta.

pillukunta = lippukunta
Suomen Partiolaiset toimivat lippukunnissa. Myös tyttöpartiolaiset.

6 kommenttia

  1. Aivan loistaa! Ja äskeinen oli puhdas virhe, loistavaa piti sanomani, eli taidamme olla samalla taajuudella. Tuo viimeisin on loistava esimerkki aivojen ja sormien yhteistyöstä… Kyllä sormet tietävät! 😀

  2. T- ja R-kirjaimet sijaitsevat näppäimistöllä myös sen verran kätevästi lähekkäin, että vertaisryhmäläisiä tulee solvattua säännöllisin väliajoin vertaistyhmäläisiksi. Mikäs sen reilumpaa.

  3. Meillä tehdään paljon tyhmätöitä. Ja silloin tällöin osallistutaan myös kilapiluun.

  4. Aargh! Tänään tuli uusi moka meilin lopetukseen:"Paukkuja pidellen" (Piti tietenkin olla "Peukkuja pidellen".)Toi paukkuversio kuulostaa siltä, että mulla on pahat ilmavaivat ja kaiken lisäksi haluan jostain syystä kertoa sen yhteistyökumppanille. :O

  5. Omg. Enpä ole yhtä kovasti hohottanut aikoihin – repesin jo huppuosaajiin 😀 Kummastelin toki ensimmäistä kohtaa, koska silmäni eivät havainneet siinä kirotusvirhettä vielä ensilukemalla. Kiitos vatsalihastreenistä!

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.