Tule keskiaikatapahtumiin!

Katleena Kortesuo

Tänä vuonna elävöitän kolmessa keskiaikatapahtumassa:

Tule ihmeessä mukaan! Tapahtumissa oppii paljon keskiajan tavoista, kulttuurista ja herkuista. Pääset maistamaan ryynimakkaraa kaalinlehdeltä ja karamelliomenaa puutikusta. Markkinoilla on tietenkin myös ilveilyä, lauluesityksiä, tulinäytöksiä, turnajaisia ja myyntikojuja. Voit vaikka ostaa itsellesi puumiekan, jolla näytät kaapin paikan töissä ja kotona.

Kun tulet markkinoille, sinun ei tarvitse olla pukeutunut keskiaikaisesti. Jos kuitenkin haluat fiilistellä, niin markkina-alueelta voi ostaa ja vuokrata keskiaika-asuja.

Oma keskiaikahahmoni on nimeltään Katleena Hannuntytär. Tunnistat hänet rastoista, rääsyistä ja räävittömyyksistä. Hannuntytär on Ö-luokan maksullinen nainen, joka nauttii työstään ehkä liikaakin. Hän houkuttelee asiakkaita myyvillä lauseilla "Kuppa kaupan päälle" ja "En ole puhdas, mutta olen halpa".

Ymmärrän kyllä, jos et halua tulla tervehtimään – ainakaan kovin lähelle.

5 kommenttia

 1. Taitaa jäädä Turun keskiaikaset tänä vuonna näkemättä. Mutta voisi yrittää tuota Hämeen keskiaikaisia sitten 🙂

  Pidähän hauskaa!

  -Lilli-

 2. Ei herranjestas, mä tapasin sut viime kesänä! Olin katsomassa Turun keskiaikamarkkinoilla turnajaisia. Pudotin vahingossa kamerani penkkien välistä maahan enkä ihmisten keskeltä päässyt itse hakemaan sitä, joten pyysin sua antamaan sen. Noukit kameran ja annoit mun kuulla kunniani. 😀

  Olit ihan loistava roolissasi! Mutta olit tosi nuoren näköinen. Ootko varma, että oot yli 30 vuotias?

  1. Hauskaa! Mä muistankin, että jonkun kameraa noukin sieltä penkkien alta.
   Kyllä mun matkamittarissa on kilometrejä vuodesta 1975, mutta ehkä roolihahmon viriiliys hämää.
   Tuletteko tänäkin vuonna turnajaisiin?

 3. Eipä vieläkään päästä meidän munkkikuoron kanssa tapahtumiin. Tosin jäin nyt vuodeksi tauolle kuorosta omien opintojeni takia. Mutta ehkäpä voisin tulla katsastamaan itse Hämeen keskiaikamarkkinat.
  Mukavia kokemuksia tapahtumista sinulle!

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.