Olen kehittänyt innovaation!

Nyt kun meillä on seinättömiä avoimen tilan kouluja, niin eiköhän oteta sama mahtava idea käyttöön sairaaloissa.

Syntyisi valtavat säästöt, ja samalla vahvistaisimme yhteisöllisyyttä.

Seinien mukana poistuisi myös ikävä lokerointi ”koronapotilaisiin”, ”syöpäpotilaisiin” ja ”lapsipotilaisiin”. Jokainen tulisi kohdelluksi yksilönä, eikä heihin lyötäisi enää turhia leimoja.

Vuodepaikkoja ei tarvitsisi varata kaikille yöpyville asiakkaille, vaan jokainen voisi valita mielensä mukaan säkkituolin, lattiapaikan tai pyörivän baarijakkaran.

Ehdotan myös ”käännetty vastaanotto” -mallia, jossa potilaat ottavat rohkeammin vastuuta hoidostaan Googlen avulla. Lääkäri voi toimia tukena ja neuvojana, mutta potilaat olisivat itseohjautuvia. He saisivat aina aamuisin padille päivän ohjelman ja hoito-ohjeet.

Tällä tavalla lääkäri voisi hoitaa yhdessä aurinkoisessa avotilassa 30–40 potilasta. Toki hänellä olisi tukenaan kaksi sairaalankäyntiavustajaa.

Tilat olisivat monimuotoisia, jolloin toimenpidehuoneen voisi tarvittaessa muuntaa kätevästi vuodeosastoksi ja henkilökunnan kahvihuoneen leikkaussaliksi. Turha käytävätila kannattaa minimoida, sillä huoneet voivat vallan hyvin olla kiinteässä kosketuksessa toisiinsa. Tilojen läpi virtaisi ihmisyyden energiaa, kun asiakkaat kulkisivat odotussalista leikkaussalin läpi hammaslääkärille.

Avoimet parantumistilat antaisivat mahdollisuuden vuorovaikutukselle, aidoille kohtaamisille ja yhteiselle oppimiselle. Kukaan meistä ei rakenna tulevaisuutta yksin.

Mitä, eikö kelpaa?

Ei hätää. Ymmärrän hyvin, että jotkut ovat vanhakantaisia änkyröitä. Meidän pitää ymmärtää negatiivisia jarruttajia ja auttaa heitä rohkeasti kokeilemaan uutta.

On ihan OK olla konservatiivi, kunhan ei ole sitä liian pitkään.

3 kommenttia

  1. Tästä blogikirjoituksesta myönnetään Katleena Kortesuolle status ”henkilö, johon en suhtaudu negatiivisesti”. Objektiivinen perustelu: kirjoitus oli hyvä. Erityismaininta edelleen liian vähälle huomiolle jäävien ihmisyyden energiavirtausten huomioinnista tilasuunnittelussa.

    1. Täten ilmoitan arvostavani tätä statusta. Jään odottamaan kunniakirjaa ja kultakehyksiä.

  2. Loistavaa! Inkluusio sairaaloihin. Yhdenvertaisuus sairauksien edessä ❤️

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.