Väärää vuosikurssia

Katleena Kortesuo

Kävin yläasteen ja lukion Hämeenlinnan yhteiskoulussa. Olen nähtävästi päätynyt väärälle vuosikurssille, koska vanhemmista ja nuoremmista ikäluokista on poikinut enemmän tai vähemmän tunnettuja taiteilijoita.

 • Saija oli neljä vuotta ylemmällä luokalla. Hän oli jo kouluaikoina niin kaunis, että luokkamme pojat kuolasivat hänen peräänsä. Nykyään Saija tunnetaan Sanina.
 • Finna oli minua vuotta vanhempi. Hänen peräänsä me tytöt kuolasimme. Finna pyöräytti levyn muutama vuosi sitten, mutta uusimpia uutisia en ole kuullut. Hänen ohjaamansa video Ilkeitä asioita pyöri televisiossa usein.
 • Tatu oli Finnan luokkakaveri. Hän on sittemmin ollut enemmän teatterin lavalla, mutta joskus häntä näkee myös leffoissa.
 • Pekko oli vuotta alemmalla luokalla. Hän voitti äskettäin Jussin käsikirjoituksestaan Napapiirin sankarit.
 • Karrikin oli vuotta nuorempi. Hänen riiminsä ovat kuuluneet radiossa usein – tosin taiteilijanimellä Paleface.

Olisi kiva tietää, mistä Sani, Paleface ja Pekko juttelevat, kun he tapaavat julkkisten juhlissa.

Vaihtavatko he nimikirjoituksia ja kertovat kuulumisistaan? Vai päivittelevätkö he toimittajia, sponsoreita ja kriitikoita?

Tai ehkä he muistelevat Rouskun feministisiä historiantunteja, uskonnonopettaja Astrenin säilöntävinkkejä tai lehtori Ristolaisen "D niin kuin Daavid" -hokemaa.

8 kommenttia

  1. Buhahaa! Loistavan kirjoitusvirheen olin mätkäissyt. 🙂

   Korjasin nimen nyt tekstiin, mutta siltä varalta että joku tulee myöhemmin lukemaan postausta, kerrottakoon mokani vielä uudelleen: olin siis kirjoittanut ajatuksissani Palecafe, jonka voisi ehkä suomentaa Kalpeakahvilaksi.

   Jos joskus ryhdyn räppäriksi, varaan täten itselleni nimen Palecafe.

  1. Ah, oivalsit postaukseni syvimmän tarkoituksen.
   Koska koulustamme on tullut julkkiksia, minullakin on varmasti taipumuksia johonkin. Aion istua sohvalle odottamaan, että joku tulee tarjoamaan levytyssopimusta. Lisäksi haluan näytellä Hollywood-leffassa, esiintyä tosi-tv-sarjoissa ja tehdä cameo-roolin Simpsoneissa.

   1. Ihan noin niinkun hiuksiston perusteella sun kannattais yrittää markkinoida Simpsonien käsikirjoittajille ajatusta konsultista, joka jakson edetessä paljastuisikin Sideshow Bobin siskoksi.

    1. Siinä se on – tieni Simpsoneihin! Ryhdynkin heti kirjoittamaan kirjettä.

 1. Nojuu, minä olen melkein presidentti tällä ajattelulla. Onhan silloinen oikeusministeri ja varapääministeri ja nykyinen seuraava presidentti YO-juhlissa, koska hänen toinen poikansa oli samalla luokalla.

  Saulia en ole montaa kertaa tavannut, joskin hänen veljenpoikansa(?) Ville (ei kuitenkaan tämä vihreiden pj) oli parhaita kavereitani silloin lapsena.

  1. Mahtavaa! Tuleva presidentti kirjoittaa blogiini.

   Kunhan saan julkaistua albumin Palecafe-nimellä, blogin nimi tulee tietenkin vaihtumaan. Olisiko "Ei jou totta" parempi?

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.