Vain lapsiperheille: Jyväskylän Peukkula

Katleena Kortesuo

Disclaimer: Tämä teksti kiinnostaa vain lapsiperheitä. Jos etsit asialukemista viestinnästä, tsekkaa vaikka tämä.

* * *

Keksin lähteä muksujen kanssa maanantai-iltana ex tempore -minilomalle. Arvoimme vähän aikaa sopivaa kaupunkia, mutta lopulta Jyväskylän nettisivut opastivat Peukkulaan.

Siis Jyväskylään.

Kello oli 18.20, ja juna Hämeenlinnasta lähtisi klo 19.11. Hyvinhän siihen ehtisi. Tytöt pakkasivat pikkurinkkansa, minä matkalaukun ja mies heitti meidät junalle.

Nyt olemme paraikaa Peukkulassa. Loistava valinta. Paikka on kodinomainen. Puuhaa on paljon, mutta silti sali on sopivan kokoinen, jotta muksujen perään pystyy katsomaan. Lapsille on trampoliinia, pomppulinnaa, liukumäeä, nukkekoteja, satuhahmoja ja kaikkea muuta tarpeellista.

Tarjolla on langaton verkko, joten teen töitä samalla kun lapset peuhuavat. Välillä käyn pelaamassa heidän kanssaan ilmakiekkoa, ja välipalat syödään toki yhdessä.

Pääsymaksu oli kympin kummaltakin muksulta, mutta aikuiset pääsevät ilmaiseksi. Palvelukin on ystävällistä.

Ainoa pieni kurjuus on kahvilan suppea valikoima. Peukkulan ravintola on kiinni, joten elämme kahvilan tarjoiluilla. Myynnissä on vain pasteijoita, pitsaa, tummentuneita banaaneja ja makeita herkkuja (kuutta sorttia makeaa leipomusta ja seitsemää sorttia jäätelöä). Olisin kaivannut ruisleipää, tuoreita hedelmiä ja muuta hieman terveellisempää välipalaa.

No kerrankos sitä lomalla ollaan. Syömme siis voisarvia ja jäätelöä lounaaksi.

6 kommenttia

 1. Me käytiin myös perheen kanssa muutama vuosi sitten kesälomalla Peukkulassa. Tykättiin tosi paljon! Lähistöllä (no okei, en tiedä mikä on lähistöllä, mutta Jyväskylän seudulla) on myös Kallioplanetaario, joka oli tosi kiva paikka.

 2. Oiskohan sun postaus saattanut kiinnostaa myös lapsettomia perheitä, joilla on kummilapsia..? Vaikea sanoa, kun en arvannut lukea disclaimerin vuoksi 😉

 3. No voi hyvä ihme Satu T ei ole ainakaan Satu Terävä. Eip kääntynyt humoristiseksikään, eikä miksikään millään.

  1. Elenna, kiitos kommentistasi ja tervetuloa EOT-blogiin!

   Tässä blogissa ei kuitenkaan saa halventaa toisia keskustelijoita. Jos jonkun huumorintaju ei kolahda sinuun, joudut jatkossa pitämään mölyt mahassasi.

 4. Anteeksi. Jäikin vähän huono omatunto. Ilkeys (ja vielä nimimerkillä) on typeryyttä – molempia yritän vältellä. Jatkan kilttinä nenäkkäänä itsenäni.

  1. Kiitos että ymmärrät tiukkuuteni. 🙂 Olet lämpimästi tervetullut mukaan keskustelemaan.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.