Heikelä vs. Valavuori vs. Twitter

Katleena Kortesuo

Twitter on joskus pelottavan imaiseva kanava. Pahimmillaan tuittien lyhyys saa viestinnän tylyn töksähtäväksi, eikä nopeaa viestintää ehdi harkita.

Osittain tämän vuoksi Twitterissä on helppo lähteä kinaamaan. Kun kaikki näkevät keskustelun, on pakko saada viimeinen sana. Ja nopeasti.

Tänä iltana Twitterissä ovat kunnostautuneet Aleksi Valavuori ja Jussi Heikelä. Keskustelun taso on tällaista:

Heikela Valavuori Twitter

Poikien kinaaminen on saanut paljon huomiota. Esko Seppänen kommentoi touhua näin:

Mikä on Valavuoren ja Heikelän kiukuttelun lopputulos? Kumpi voittaa?

Ei kumpikaan.

Henkilökohtaisuuksiin menevä twittuilu on kurjaa katseltavaa. Kun ryhtyy kinaamaan Twitterissä jonkun kanssa tuntikaupalla, voi vain hävitä.

Tämän illan valossa pidän Jussi Heikelää ja Aleksi Valavuorta uhoavina pikkupoikina, jotka eivät ole ihan vielä käsittäneet, mitä on aikuisuus.

5 kommenttia

 1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

  Twitterin hieno ominaisuus on, että voi itse valita, ketä seuraa ja mitä twiittejä lukee. Mahtavaa, kun ei tarvitse lukea edes otsikkoja Tuksusta, Big Brotherista tai Nykäsestä, jos ei halua ja valitsee seurattavansa oikein.

  Twitterin suosio on vasta nousussa Suomessa eli aloittelijoita löytyy paljon. Onneksi toistaiseksi näyttää siltä, että arvottomia ruikutuskommentteja nettikeskusteluihin kirjoittavat eivät ole vielä löytäneet Twitteriä.

  1. Harri, kiitos kommentista! Twitterissä ei tosiaan tarvitse kärsiä huonolaatuisista uutisvirroista, koska aina voi painaa ”unfollow”-nappia.

   En olisi muuten edes ollut kärryillä Heikelän ja Valavuoren rähisemisistä, mutta joku seuraamani twitteristi retweettasi jonkin Heikelän yksittäisen kommentin. Kävin jäljittämässä keskustelun – ja olin tyytyväinen, etten seuraa kumpaakaan.

 2. Keitä ovat Aleksi Valavuori ja Heikelä? Pitäisikö heidät tuntea jostakin?

  1. Sanna, ei ole pakko tuntea. Löydät postaukseni kolmannesta kappaleesta linkit Heikelän ja Valavuoren Twitter-tileille. Niistä saat enemmän tietoa.

 3. Nimimerkki Kartsa oli jättänyt tänne halventavan kommentin, joka solvasi toista tarinan tviittaajaa. En kuitenkaan julkaise täällä kunnianloukkauksia, joten kommentti ei pääse esille.

  (Muutenkin tämä postaus on melkein 10 vuotta vanha, joten aika harva seuraa enää tätä keskustelua.)

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.