Twitterissä minulta kysyttiin, mitkä ovat EOT-blogin suosituimmat postaukset kautta aikojen.
Valitettavasti ei ole aavistustakaan. Aikanaan pidin sivupalkissa suosituimpien postausten listaa, mutta jouduin luopumaan siitä kahdesta syystä.
Ensinnäkin moni aikanaan supersuosittu postaus on nyttemmin totaalisen vanhentunut. Postauksen suosio kertoo silloisesta ajankohtaisuudesta, mutta teksti ei välttämättä ole enää ymmärrettävä, ellei tunne vuosien takaista kontekstia.
Toisekseen kaikkien blogien lukijamäärät alkoivat vähetä vuosina 2016–2019, kun somekanavat ja sisältöformaatit lisääntyivät ja monipuolistuivat. Sen takia myös EOT-blogin eniten luetut postaukset ovat väkisinkin vanhemmasta päästä. Niinpä lista ei olisi kovin informatiivinen, koska jokainen uusi suosittu teksti häviää väkisinkin vanhoille suosituille teksteille.
No mihin sitten tarttua?
Yritän paikata asiaa. Ohessa on lista EOT-blogin historian kohutuimmista, jaetuimmista ja uutisoiduimmista postauksista:
- 21.10.2010. Kuulin junassa, kuinka rekrytoija puhui luottamuksellista puhelua kovaan ääneen: Laadukasta rekrytointia ja luottamuksellisia keskusteluita. Postauksestani uutisoitiin useammassa lehdessä.
- 22.10.2012. Paljastin aikanaan Hesarin valehaastateltavat: Näin rikot journalistin ohjeita Hesarin tapaan. Havaintoni uutisoitiin laajasti mediassa, ja asiasta kohistiin monta päivää.
- 25.10.2020. Jouduin Vastaamo-kiristyksen kohteeksi. Kokosin muille uhreille ohjeet siitä, mitä pitää tehdä välittömästi: Vastaamo-kiristyksen uhrina: miten toimia ja mitä tehdä? Tämä postaus toimi ihmisille ensiapuna, ennen kuin viranomaiset saivat sivunsa pystyyn paria päivää myöhemmin.
- 1.11.2021. Kriittinen postaus Sanna Marinin käytöksestä: Pääministerimme on ryhtynyt nälvimään kansalaisia. Tämä levisi moneen mediaan, ja sain tietenkin Marinin fanikunnalta valtavan vyöryn vihapostia.
Eikä tässä vielä kaikki. Ohessa suosikkilista teksteistä, jotka olen kirjoittanut toisiin blogeihin:
- 9.2.2012 Hyvejohtajuus-blogi. Perkasin läpi Guggenheim-selvityksen, joka oli täyttä huttua: Tämähän on vallan kieltä: Tapaustutkimus Guggenheim-raportista. Teksti levisi laajalle, ja se osaltaan vaikutti siihen, miksi Guggenheim-hanke torpattiin Suomessa.
- 10.1.2013 Hyvejohtajuus-blogi. Kävin läpi myös filosofi Pekka Himasen Sinisen kirjan: Filosofi Pekka Himasen Sininen kirja on yhtä guggenheimia. Tekstianalyysin valossa kirjassa oli hurjasti huttua.
- 22.12.2020. Kirjoitin ELY-keskuksen hankeblogiin 25 tekstiä koronavuonna 2020. Viimeinen teksti oli nimeltään Viisi lupausta uuteen vuoteen 2021. Se ei itse asiassa ole vanhentunut tippaakaan.
Ja jottei tekeminen loppuisi kesken, olen kirjannut haastattelut ja podcast-vierailut Mediassa-osioon. Sieltä on kiva kuunnella syvällisiä ööh laadukkaita eiku vavahduttavia hmm äänitettyjä keskusteluja, sillä välin kun lapset tappelevat joululahjoista ja koira syö kinkun.