Juttelin eilen illalla yrittäjäkaverini kanssa. Hän on ollut tyytymätön OP-ryhmän autonliisauspalveluun eli OP Kulkuun. Vakuutuksen omavastuu on kuulemma kohtuuton, ja reklamaatioiden hoito on ollut hidasta.

Päätin silti uskaltautua kokeilemaan OP Kulkua, koska

 • totesin, että firmani nykyinen auto vetelee viimeisiään
 • en halua ostaa autoa, sillä rahan laittaminen kiinni peltiin ei ole mikään kovin fiksu sijoitus
 • etsin helppoa ratkaisua auton ylläpitoon
 • haluan täyssähköauton, joten katse siirtyy väkisinkin tuoreisiin malleihin
 • olen ollut tyytyväinen muihin kokemuksiini OP-ryhmästä.

Koeajoin auton toissaviikolla ja tänään pistin nimeni liisaussoppariin. Voin kertoa kokemuksia kulkupelistä ja palvelusta sitten myöhemmin, mutta tämä postaus koskee erinomaista myyntityötä, jota OP Kulun Edmund ”Edu” Lund on tehnyt. Nautin suunnattomasti siitä, kun saa operoida nopean ja taitavan myyjän kanssa.

Missä ja miksi Edu onnistui?

1) Nopea kanavan vaihto asiakkaan tarpeen mukaan

Edu yritti ensin pariin kertaan soitella minulle, mutta minua on pahuksen vaikea saada kiinni luurilla. Puhelin on aina äänettömällä, koska olen junassa tai kouluttamassa.

Niinpä Edu vaihtoi sujuvasti meilin ja Whatsappin yhdistelmään. Meilissä kulkivat tarjoukset, sopparit ja sopimusehdot, ja wapissa vaihdettiin nopeammat tiedot kuten auton kuvat ja tarkentavat kysymykset. Tehokasta ja asiakkaan mielen mukaista.

2) Luonteva tyylin vaihto asiakkaan tyylin mukaan

Aluksi Edu teititteli minua, mutta pian hän poimi minulle paremmin sopivan sinuttelun. Homma meni jopa yhteiseksi vitsailuksi, koska Edu samastui viestintätapaani – juuri niin kuin kunnon myyjän pitääkin.

Edmund kysyy wapissa, onko minulla latausmahdollisuus kotona. Kun vastaan myöntävästi, Edmund toteaa: "Loistavaa! Nyt tiedän kenelle soittaa jos tarvitsee Hämeenlinnan kohdalla ladata??"

Emojit sinkoilivat puolin ja toisin, ja viestintä oli nopeaa, puhekielistä, hyväntuulista ja silti faktaa välittävää.

3) Hyvä myyjä on asiakkaan advokaatti

Edu kaivoi erikseen minua varten esille yksittäisen autoyksilön, joka sopi tismalleen tarpeisiini. Halusin auton nopeasti, mutta siinä ei saanut olla valkoisia penkkejä eikä se saanut olla hybridi eikä se saanut olla liian pieni eikä liian kallis eikä sitä eikä tätä. En halunnut satsata autoon tonnikaupalla rahaa kuukausittain, vaan halusin kohtuuhintaisen vaihtoehdon.

Edu otti myös asiakseen selvittää erityistarpeitani organisaation sisällä: mitä vanhasta autosta hyvitetään, paljonko maksaisi liisaamani auton akuston päivitys ja kauanko menee vekottimen päivitykseen. Hän myös varmisti erikseen, että olen lukenut ja ymmärtänyt sopimusehdot – eikä hän suostunut lähettämään allekirjoittamaani sopimusta eteenpäin, ennen kuin myös kuittaan oikeasti lukeneeni ja hyväksyneeni ehdot.

Edu myös kertoi, että kun sopimus on voimassa, voin ottaa yhteyttä häneen erikoistapauksissa, vaikka rutiiniasiat hoitaakin asiakaspalvelu. Häntä siis kiinnostaa tyytyväisyyteni myös sen jälkeen, kun sopimus on plakkarissa.

Asiakkaana minulle tuli tietenkin se tunne, että minusta pidetään huolta ja minun eteeni tehdään työtä. Kiitos erinomaisesta palvelusta!

* * *

Se on selvää, että kuukausittaiset automenoni kasvavat. Entinen auto on ostettu ja maksettu, joten siitä ei ole mennyt lainanlyhennyksiä vaan pelkät verot, vakuutukset ja käyttökulut. Nyt olen varautunut isompiin kuluihin.

Hinnan mukana toki myös ominaisuudet parantuvat. Erityisesti tykkään sähköauton hiljaisuudesta, ekologisuudesta, ajomukavuudesta ja halvoista käyttökustannuksista.

Puhumattakaan pierutyynystä, joka kuuluu hintaan.

4 kommenttia

 1. Täytyy kyllä sanoa, että asiansa osaa :). Tuonlainen palvelu on kyllä Suomessa valitettavasti katoava kansanperinne, vaikka luulisin, että moni olisi valmis maksamaan vähän enemmän hyvän palvelun eteen.

  1. Totta. Mä arvostan tosi paljon hyvää palvelua.

   On asioita, jotka mä haluan hoitaa itse, nopeasti ja verkossa (laskunmaksut, matkaliput, leffaliput, lahjakortit ym).

   Sitten on asioita, joissa palvelu on erityisen tärkeää: auton hankinta, hieroja, kosmetologi, ravintolapalvelut jne. Näistä mä olen valmis maksamaan enemmän.

 2. Teimme myös viime joulukuussa yksityisleasing sopimuksen OP-Kulun kanssa. Asioitamme ei hoitanut ”Edu”, vaan vähintäänkin yhtä ammattitaitoisesti myyntitoimet hoiti Joonas Mikkonen. Auto saapui kuukausi sitten ja olemme olleet siihen tyytyväisiä.

  Siinäpä ne positiiviset kokemukset ko. lafkasta. Olimme hyvin pian yhteydessä OP-kulun asiakaspalveluun, koska halusimme tarjouksen korotetusta km-määrästä kahden vuoden sopimukseemme. Noh, vastausta on odotettu neljättä viikkoa ja olemme useaan kertaan kyselleet asian perään. Asiakaspalvelun vakiovastaus on, että laitamme asian eteenpäin.

  Sopimuksen mukaan ensimmäisen laskun pitäisi saapua luovutushetkestä parin viikon sisällä sähköpostiin. Laskua ei ole näkynyt ja huomautin myös tästä asiakaspalveluun. Vastaus oli, etteivät pysty hoitamaan laskutusasioita, mutta ”laittavat asian eteenpäin”. Toistaiseksi laskua ei ole näkynyt. Tuntuu uskomattomalta, että palveluntarjoajan oma asiakaspalvelu ei pysty hoitamaan sopimuksen laskutusasioita.

  Kaiken kruunasi pari päivää sitten saapunut auton vakuutusmaksu (liikenne+kasko), josta teimme myös sopimuksen OP:n kanssa. Muuten ihan ok, että lasku tulee, mutta tämä oli kokonaan uusi sopimus samasta autosta. Samalla vakuutuksenottaja oli vaihtunut rouvan nimelle. Tiedusteltuani asiaa OP:n asiakaspalvelusta, niin edellinen sopimus oli lopetettu itsessään ja tehty uusiksi asiaa hyväksymättä rouvan nimiin.

  Kokonaisuudessan siis myyntityötä lukuunottamatta koko OP-ryhmän toiminta on ollut luokattoman ala-arvoista. Kunhan asiat selviävät, niin kaivelen jostain jonkun asioista päättävän yhteystiedot ja annan suoran palautteen asioidemme hoidosta.

  1. Itse en ole vielä asiakaspalvelua testannut, joten en osaa sanoa siitä mitään.

   Tänään tosin tuli asiakasmeili, jossa kerrottiin, että OP Kulku on myyty Sectolle. Saa nähdä, mikä muuttuu vai muuttuuko mikään.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.