Kuinka vaikeaa kodinkonevalmistajan on tehdä nettisivut?

Katleena Kortesuo

Sunnuntaina jääkaappimme siirtyi autuaammille kylmennysmaille.
Onneksi on netti! Olisi epäekologista ajella kodinkoneliikkeestä toiseen, kun voi ensin vertailla tuotteita verkossa. Niinpä lähdin etsimään jääkaappivalmistajien sivuilta sopivaa mallia.
Miele esitteli mallinsa kätevillä koodeilla – aivan kuin tietäisin, mikä on K 11820 SD.

Menin Gramin sivuille. Heti ensimmäinen malli, jota klikkasin, tuotti vesiperän.

Electroluxin hakutoiminto oli epälooginen. Luulisi, että alasvetovalikossa kaappien korkeudet ovat järjestyksessä, mutta korkein kaappi löytyikin keskeltä.
Lisäksi on raivostuttavaa, että kaapeista on vain sisäkuvat. Minä edustan sitä tyyppiä, joka haluaa ehdottomasti tietää, miltä kaappi näyttää ulkoapäin.

Candyn sivuilla ei ollut mitään tuotteita. Kun valitsin Kylmälaitteet-linkin, tulos oli tämä:

Boschin värikarttaa en ymmärtänyt lainkaan. Minkä ihmeen takia tarvitaan 17 valkoista mallia, mutta värillisiä on vain 7? Entä mikä hiivatin väri on ”Inoxlook”?

Lopputuloksena ajelimme liikkeestä toiseen, kunnes auki oleva kauppa sekä sopiva kaappi löytyi. Reitti oli Kodin Terra > Hirvox (suljettu) > Expert (suljettu) > Gigantti.

Hiilijalanjälkeni kasvoi neliömetrillä.

3 kommenttia

  1. En tiedä onko tapa yleinen, mutta pesukoneemme hajottua kolmella tavalla yhdellä kertaa minä ainakin suuntasin suoraan kauppojen sivuille. Valmistajien sivuja sellaillessa kun ei ole mitään mahdollisuutta oikeasti tietää missä putiikissa mitäkin mallia ja merkkiä kaupataan. Saati sitten, että hinnasta puhuttaisiin mitään.

  2. Jukka, kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!Minäkin yritin ensin mennä kauppojen sivuille, mutta sitten tuli mieleeni, että niissä ei ehkä ole kattavaa valikoimaa. Niinpä ajattelin kurkata ensin valmistajien sivuilta laajempaa tietoa. Ja pah.Kävin kyllä parin liikkeen nettisivuilla, mutta ne olivat niin täynnä kuvia, ja hakutoiminnot olivat huonot, joten siirryin auton käyttöön. Ehkä pitäisi postata kodinkoneliikkeiden nettisivuista erikseen?

  3. aika hirveitä sivuja 😀 itse etsin myös tuossa jääkaappia, mutta käytin siihen vertaa.fi -palvelua ja muistaakseni jotain muutakib vertailu-sivua, jossa sai klikkailla pakastimien kokoja ja korkeuksia ja tulokset näkyivät sen mukaan. ja tämä hakukone siis toi tuloksia useammasta kaupasta. kotiinkuljetus ym. hinnat joita kaupat ilmoittivat honnoissa olivatkin sitten sopivan harhaanjohtavia, esim. jääkaappi 280e, kotiinkuljetus 20e, mutta kun meni sivuille ja täytti tiedot niin huomasi että oli pakko tilata vielä kuljetus+vanhan poisvienti erikseen, 40e… eli alkuperäiset vertailuhinnat eivät loppupelissä pitäneet paikkaansa kun vertaili todellista loppuhintaa, kaikilla vertailemillani kaupoilla (mm. koneboksi ja e-kodinkoneet) oli näitä mielestäni yllättäviä maksuja. niin, gigantilla oli nyt ihan käyttökelpoiset sivut, joskaan ei mitenkään erityiset hyvät silti.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.