Omituisimmat valmennuspalautteet top 4

Katleena Kortesuo

Kun olen valmentamassa, kerään tietenkin osallistujilta palautteet. Ohessa on otteita omituisimmista palautteista, joita olen saanut vuosien mittaan:

1) Älä tapa muurahaisia, kiitos

Kyseinen palaute oli arvosanoiltaan kiittävä, mutta ainoa sanallinen kommentti oli tuo yllä oleva. Koulutushuoneessa kiipeili siis jonkin verran sokerimuurahaisia, ja tapoin niistä kaksi jalallani päivän aikana. Olisin toivonut, että osallistuja olisi keskittynyt palautteessaan olennaiseen, mutta hän oli järkyttynyt muurahaisten kohtalosta.

Toki jos olisin listinyt päivän aikana oravia, pupuja tai ihmisiä, olisin kenties ansainnut tuon palautteen.

2) Hauskat ilmeet!

Tämä oli kyllä positiivinen palaute, mutta ehkä hieman epäolennaisesta teemasta. Toisaalta jos ilmeeni tukivat oppimista, niin sehän on hieno juttu.

3) Parasta oli pilkkusääntö.

Valmennuksissani käyn läpi viestinnän periaatteita ja tekstin selkeyttä, mutta joskus osallistujat haluavat kuulla pilkkusääntöjä. Tästä palautteesta päätellen se pilkkusääntö on ollut jollekulle päivän paras anti. Onneksi kävin sen säännön läpi.

4) Tää valmennus antoi eväitä oikea kielisyyteen ja selkeään kommunigaatioon.

Aaargh. Voiko tätä palautetta edes välittää eteenpäin tilaajalle? Vai onko se ironiaa?

 

2 kommenttia

  1. Varsinkin viimeinen hymyilytti! Täytyy toivoa, että kyseessä todella oli jonkun huumorimiehen/-naisen palaute.Ja onnea käsikirjoituksen valmistumisesta! Ihailua herätti myös rautainen itsekurisi palkitsemisen saralla. Vaan tottahan se on, jos palkinto tulee joka tapauksessa on kannustin alunperinkin aika turha. Oma luonto on vaan näissä asioissa joskus antanut turhan helposti periksi.

  2. Täytyy tosiaan toivoa, että viimeinen valmennuspalaute oli ironiaa. :)On helppo pitää itsekuri palkintojen kanssa, koska voin saada puuttumaan jääneet palkinnot seuraavan kirjaprojektin aikana. Jos seuraavaa kirjaa ei tulisi, saattaisin hyvinkin hipsiä koruliikkeeseen…

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.