Olen vihdoin kehittänyt oman diapohjani*.

Tein sen ilman ammattilaisen apua. Tämän vuoksi ammattigraafikoiden sydänkohtausriski kasvaa noin 70 prosenttiin, jos he altistuvat dioilleni.

Nyt kun oma diatyylini on valmis, olen iloiten täyttänyt Slideshare-tiliäni ja ladannut sinne materiaaleja.

*Useinhan käytän koulutuksessa fläppejä, mutta yhteenvedon teen joka tapauksessa dioina.

Huomasin nyt vasta pari hienoa puolta Slidesharessa:

  1. Matskun näkyvyys on yllättävän suurta. Nopeimmillaan esitys on kerännyt vajaassa kolmessa viikossa huikeat 2500 katsomiskertaa. (Kyseessä oli Bloggaamisen jatkokurssi.)
  2. Isoista firmoista on joskus vaikeaa ja hidasta saada referenssilupaa. Tähän mennessä olen kuitenkin aina saanut luvan laittaa koulutusmatskun verkkoon, kunhan dioissa ei ole käsitelty asiakkaan sisäisiä asioita. Niinpä asiakkaitani näkyy esityksissä, vaikka siellä ei virallisia refelausuntoja olekaan.

Huono puoli Slidesharessa on tekniset yhteensopimattomuudet. Fontit vaihtuvat miten tykkäävät, enkä ole vielä kertaakaan saanut siirrettyä Applen Keynote-esitystä Slideshareen.

Jatkan silti Slidesharessa piehtarointia. Ah te kaikki graafikot, tsemppiä sydänkohtauksiin!

8 kommenttia

  1. Oli niitä Ikean diaja aika paljon, mutta asia oli hyvää. Ja täytyy alkaa kokeilemaan slidesharea ihan tosissaan 🙂

    Kiitoksia aeki- ositteesta. Löytyi uusi paikka etsiä ja hukata Ikea- kamaa 🙂

    Kari…

  2. Fonttiongelmiin: Upota fontit/Tallenna tekstit staattisena grafiikkana (leikepöydältä Liitä määräten – mutta vain jos tekstiä on vähän)/Jos PowerPoint 2010 tee ns. kuvaesitys/Jos vanhempi Ppnt tallenna sivut grafiikkana (png tai jpg)ja räimi tyhjään pohjaan/Tee pdf.

    Keynotesta en osaa sanoa mitään, koska vasta itsekin opiskelen sitä, mutta jos ei joku noista yllämainituista tai niiden yhdistelmistä toimi PowerPointin kanssa, syön hikisen joogatoppini.

  3. Hei Katleena!

    Kiitos upeasta blogista! Tässä on vierähtänyt nyt pari tuntia vapaapäivää lukemalla sinun kirjoituksiasi! 🙂

    Kokeile sellaista palvelua kuin Prezi (www.prezi.com), jos haluat viedä nuo (sisällöltään erinomaiset) esitykset seuraavalle tasolle! 🙂 Jätin Powerpointin ja Slidesharen ja olen tehnyt viimeiset kolme vuotta kaikki presentaatiot Prezillä. Parhaat puolet itselle ovat olleet suurten kokonaisuuksien esittämisen helppous, älyttömän upea visuaalinen ilme ja samanaikainen etämuokkaus koko tiimin voimin.

    Anteeksi mainostus, mutta minulla tämä palvelu on mullistanut omat esitykseni! Ja blogikirjoituksesi herätti niin vahvan reaktion oman tutun vaihtoehdon puolesta. 😉

    1. Otto, suuret kiitokset kehuista!

      Preziä olen kokeillut, mutta sen kanssa on ollut kolme ongelmaa:

      1) Jos verkkoyhteys ei toimi koulutustilassa, toimiiko Prezi?

      2) Osa asiakkaistani haluaa materiaalin omaan intraansa. Tämä ei taida olla Prezissä mahdollista.

      3) Prezi ei ole ollut kovin intuitiivinen opetella. Kaikki muut ohjelmat opin nopeasti, mutta jostain syystä Prezin kanssa takkuan jatkuvasti. (Todennäköisesti vika on minussa, ei Prezissä.)

      1. Kiitos vastauksesta!

        1) Onnistuu joko lataamalla valmiin esityksen omalle koneelle tai maksamalla käytöstä lisenssimaksun, joka oikeuttaa Prezi Desktopin lataamiseen. Sillä esitysten tekeminen ja näyttäminen onnistuu ilman nettiyhteyttä.

        2) Onnistuu taas! Se oli poistettu aikaisemmassa versiossa, mutta on onneksi taas käytössä. Valmiin esityksen voi ladata omalle konelleen ja jakaa eteenpäin vaikka intraan joko pakattuna zip-tiedostona, tai valmiiksi purettuna kahden kansion ja itse esityksen pakettina. Esitys vaatii toimiakseen Flash-tuen, mutta se on käytännössä kaikissa koneissa.

        3) Se on todella erilainen kuin perinteiset Windowsissa käytetyt ohjelmat ja oppimiskynnys esitysten tekemiseen on korkea verrattuna esim. Powerpointiin. Käyttöä on kuitenkin viimeisen vuoden aikana helpotettu roimasti; uusia valmiita esityspohjia on reippaasti, kuten myös organisaatiokarttoja yms. esitystä selventäviä toimintoja. Viimeisimmän päivityksen myötä Prezin käyttöliittymäkin näyttää käytännössä ihan Powerpointilta perinteisen ylävalikon myötä.

        En missään nimessä epäile ettet saa yleisöäsi ymmärtämään esityksiesi sisältöä ilman tällaista ns. ylimääräistä työkalua. Prezin mahdollistama aktivoiva esitys (oikein käytettynä) herättää kuitenkin tunteita ja pitää yleisön omalla tavallaan jännityksessä: ”mitä tulee seuraavaksi?” Ammattikorkeassa tästä on ollut paljon hyötyä, koska tuntuu että yleisön osallistumiskynnys presikseen liittyvään keskusteluun on yleensä madaltunut kun tilanteesta on tullut uusi, yllättävä ja hauska.

        1. Nyt tuli niin hyvä Prezin puolustuspuhe, että ryhdyn testaamaan. Saahan sitä muuten jaettua Slidesharessa?

          1. Eipä muuten saa. Ainoastaan PDF-muodossa ja siinä on ne omat ongelmansa kun animaatiot ei toimi. :/ Tästä on näköjään oma topic Prezin käyttäjäforumilla, mutta ratkaisua siihen ei vielä ole.

            Prezin omalta sivulta näkee kyllä kuinka monta kertaa esitystä on katsottu, mutta muuta statistiikkaa sieltä ei valitettavasti saa. Ja esityksen linkin jakamisessa on perusvaihtoehtoina FB, Twitter ja sähköposti.

            Täältä (http://bub.blicio.us/how-to-make-storytelling-with-prezi-even-more-social/) löytyi hyvä kirjoitus aiheesta.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.